Kalø-etapen – Mols Bjerge

Jeg vil lige fortælle jer om endnu en god vandrerute – ikke langt fra Aarhus. Denne gang gik jeg med min gode veninde i det smukkeste vejr omkring Mols Bjerge. Jeg havde læst om 3 forskellige vandreruter i Mols Bjerge – der er endda lavet en app der hedder ‘Mols Bjerge’ som jeg har downloadet. Her kan man læse om de tre ruter der alle er omkring 20 km, og læse om de områder og faciliteter man kommer forbi, samt få inspiration til kortere gåture i området. 

Vi valgte Kalø-etapen, og mødtes lørdag morgen i starten af februar kl. 9.15 hvor vi sammen tog med bus 123 fra Aarhus til Kalø slotsruin. Det tog omkring 40 min at komme dertil – det er helt perfekt med bus 123, som også kører til de andre etaper. 

Herfra fandt vi hurtigt ruten og fulgte skiltene helt til Femmøller, hvor vi tog bussen hjem igen. Turen var godt mærket op og vi gik i flotte skove og omkring marker med smuk udsigt over vandet. 

De 20 kilometer var en perfekt længde til at få snakket om alt og intet med min gode veninde, og få en god mængde frisk luft og solstråler i ansigtet. Til frokost sad vi med flot udsigt ved jagtslottet på Kalø, og senere kom vi forbi en kirke og en kilde, hvis vand der eftersigende skulle være godt for synet. Undervejs lyttede vi sammen til et par afsnit af podcasten ‘Genstart’ som jeg varmt kan anbefale – en nyhedspodcast med 20-25 minutters afsnit om spændende historier/nyhedsfortællinger fra hele verden. 

Det er fedt at man med en kort bustur så let kan komme til endnu et smukt naturområde i Danmark, og føle man er langt fra sin almindelige hverdag. Jeg skal helt sikkert også gå de andre to ruter i molsbjerge.

Danmark, Livet i Aarhus, Vandring
Tidligere indlæg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply