Sy dit eget stofnet

Jeg fornemmer at det er blevet lidt moderne med stofnet i forskellige farver og mønstre. Jeg er i hvert fald selv blevet virkelig glad for stofnet i alverdens farver og mønstre – gerne tern 😉 Og i stedet for at købe de helt dyre hos Lala Berlin eller Mads Nørgaard, har jeg i stedet syet mine egne.

Det er et perfekt sy-projekt for mig, som ikke altid bliver helt tilfreds med det tøj jeg syer. At sy et stofnet er meget enkelt og overskueligt, og jeg synes det er nemmere at få et pænt finish end hvis jeg syer tøj.

Jeg tror efterhånden jeg har syet 20 stk! Men det er også fordi de kan bruges til SÅ mange ting! Jeg bruger dem selv til alle mine kreaprojekter og fylder dem ofte op med garn eller stof. Derudover bruger jeg dem hvis jeg skal til yoga, når jeg handler ind eller har brug for at have en ekstra trøje med på farten. Jeg bruger dem også til at give som gave. Min mor har fået et par stykker, som altid ligger bag i bilen, hvis vi skal handle ind. Og sidst men ikke mindst, så var jeg virkelig træt at de poser vi indtil videre har brugt i vores sommerhus, så nu har jeg syet en god håndfuld stofnet i pæne farver og mønstre, som altid skal være i sommerhuset.

Så 20 stk kan hurtigt blive brugt rundt omkring. Jeg ved ikke med jer, men jeg synes det bliver bare lidt sjovere at handle, hvis man har et pænt stofnet med på indkøb 😉

Step by step

Nedenfor har jeg prøvet at lave en simpel billedeguide, som viser hvordan jeg syer mine stofnet. Jeg håber du kan bruge guiden 🙂

Step 1 – Brug en pose som har en god størrelse og mål op efter den. Jeg har cirka lavet mine stofnet 47×38 cm. Klip 2 stykker stof med disse mål.
Step 2 – Sy stoffet sammen ret mod ret. Jeg starter med at zigzagge min kant, for at undgå at stoffet begynder at trevle for meget. Derefter syer jeg med almindelige sting.
Step 3 – Når posen er syet sammen laver jeg en pæn kant. Jeg folder først kanten ned en gang og stryger den.
Step 4 – Derefter folder jeg kanten ned en gang til og stryger igen.
Step 5 – Kanten er nu klar til at blive syet på symaskinen.
Step 6 – Jeg måler og klipper af til hanke. Jeg folder stoffet og klipper et stykke på 37×8 cm. Dem laver jeg 2 stk af.
Step 7 – Jeg folder stoffet på den lange led og stryger.
Step 8 – Jeg syer hanken sammen helt ude ved kanten.
Step 9 – Jeg vender nu stoffet ved hjælp fra en strikkepind.
Step 10 – Jeg stryger igen stropperne og folder de nederste kanter ind.
Step 11 – Hankene syes på posen og dit stofnet er klar til brug 🙂
DIY, Gaveidé, Sy
Tidligere indlæg
Næste indlæg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply