Budapest

Processed with VSCO with hb1 preset

Frihedsbroen i Budapest er så smuk! Vi gik over den et par gange for at  bevæge os fra Buda-siden til Pest-siden og omvendt.

Processed with VSCO with f2 preset

Det ligner næsten et slot, men faktisk er det parlamentet i Budapest! Uden tvivl et besøg værd!

Min veninde og jeg har lige været i Budapest i 5 dage, og vi var virkelig vilde med byen! Derfor vil jeg gerne lige dele lidt ud af vores oplevelser og komme med et par råd til Budapest 🙂

Først og fremmest er det ret billigt at leve i Budapest og flybilleterne bookede vi gennem Ryanair til næsten ingen penge (ca. 300 kr. pr. person retur). Derudover fandt vi en lækker lejlighed gennem Hotels.com, med eget køkken, bad og altan. Det betød meget for os, at vi havde et rart sted at bo, hvor vi kunne slappe af efter flere timers aktivitet i storbyen. Vi var blevet anbefalet at bo på Pest-siden og besøge Buda-siden, og den samme anbefaling vil jeg nok give videre. Buda-siden er lidt mere gammeldags end Pest-siden, som er lidt mere moderne.
Link til lejligheden HER.
Generelt var det et stort plus for os at priserne var så gode, da vi som studerende jo ikke ligefrem har lommerne fulde af guld…

Men de gode priser var bestemt ikke den eneste grund til at turen gik til Budapest. Vi havde hørt meget godt om byen fra et par af vores venner som havde været der, og vi blev bestemt ikke skuffede. De mange gamle bygninger og gule sporvogne der prydede gadebilledet, gjorde at man til tider følte man var kommet lidt tilbage i tiden. Derudover er der Donau-floden som løber igennem Budapest, og de mange flotte broer der forbinder Buda-siden med Pest-siden, som alle er ting, der er med til at gøre byen utrolig hyggelig og pæn, og som også er med til at differentiere byen fra andre storbyer.

For at gøre det lidt mere overskueligt vil jeg lige nævne et par ‘must see’ seværdigheder (efter min mening), hvis du skal til Budapest:

Parlamentet
Parlamentet i Budapest er utrolig smukt og bestemt en oplevelse værd! Vi bestilte en guidet tur rundt i Parlamentet og det var sjovt at se den smukke bygning indefra. Jeg vil dog anbefale, at man køber billetter hjemmefra, så man undgår kø og ventetid.

Sejltur på Donau
Vi købte til at starte med en tredages togbillet til Metroen, som vi kørte utrolig meget med, og fandt senere ud af, at den samme billet kunne benyttes til en sejltur på Donau, da det også var offentlig transport. Det var utrolig hyggeligt, og jeg tror faktisk at vi næsten sejlede i over en time, før vi valgte at stå af.

Shopping på Vaci-gaden
Vi elsker at shoppe og på Vaci-gaden fik vi rig mulighed for det! Det er nemlig den største shoppinggade i Budapest, og det er der man finder alle de kendte butikker. Da vi første gang ledte efter gaden, kom vi til at starte i den modsatte ende, hvor der ikke var andet end souvenir butikker, og vi undrede os virkelig over at guidebogen havde nævnt denne gade som ‘shoppinggaden’… Heldigvis fandt vi ud af, at gaden var noget længere, og at de ‘rigtige’ butikker bare befandt sig i den anden ende.

Frihedsbroen
Man kan næsten ikke undgå at se frihedsbroen, som efter min mening er den smukkeste af de broer der krydser Donau-floden. Jeg vil helt klart anbefale at man går over broen til fods (selvom man også kan tage metroen over på den anden side), men fra den, er der en flot udsigt ud over vandet og byen. Derudover er den, samt de andre broer, meget fine om aftenen når mørket falder på og lysene tænder.

Et besøg til et af de mange kurbade
En af dagene var vi i Géllert-badet, for vi havde læst en masse om Budapests mange kurbade, så det ville vi selvfølgelig også gerne opleve. For at være helt ærlig var jeg måske lidt skuffet… Jeg havde troet at det var lidt mere luksuriøst end det egentlig var. For mig mindede det lidt for meget om en svømmehal. Men når det så er sagt, synes jeg stadig at det var en god oplevelse, og vi slappede af i nogle af de termiske bade som er 35-38 grader varme. Der var meget højt til loftet som var smukt udsmykket, og der var også et par bassiner udendørs, som nok ville være perfekte om sommeren.

Jeg kunne blive ved med at skrive, men her kan I i hvert fald læse et lille udpluk om Budapest. Jeg har også skrevet lidt billedetekst til billederne ovenfor, hvis i vil vide mere 🙂 (Hold musen hen over billederne eller tryk på billederne.)

Jeg håber I er blevet lidt klogere på byen. Jeg kan kun anbefale Jer at tage til Budapest, hvis I overvejer at tage på storby ferie. Den har lidt af det hele, kulturelle seværdigheder, mad til gode penge, hyggelige små gader, gode shopping muligheder og mulighed for afslapning i et af kurbadene eller med en sejltur på Donau.

Rejse
Tidligere indlæg
Næste indlæg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply