En særlig oplevelse på Færøerne

Det smukke gule hus

I det her blogindlæg vil jeg gerne fortælle lidt mere om det sted vi boede på Færøerne. Vi var nemlig så heldige at finde det fineste Airbnb hus, som tilhørte en super sød familie. Det ligger i en lille bygd der hedder Rituvík på øen Eysturoy. Huset havde den SMUKKESTE udsigt vi længe har set! Lige ud til havet og omgivet at de flotteste fjelde. Det lå så idyllisk, lidt for sig selv, og med får græssende lige op til huset. Indeni var huset rigtig hyggeligt indrettet og med små hyggelige soveværelser – lige sådan noget jeg elsker! 😍 Her nød vi virkelig at bo. 

En af dagene kom vi i kontakt med familien, som vi lånte huset af. Dagen efter vi snakkede med dem, skulle de have den årlige “klippe-får-dag” og de sagde at vi var meget velkomne til at deltage hvis vi havde lyst. Vi var ikke i tvivl om at det ville være en fed oplevelse at blive en del af, så vi takkede ja til invitationen. 

Dagen efter mødtes vi med hele familien bedsteforældre, børn og børnebørn og en stor håndfuld blandet familie og venner. Det fandt sted lige ved siden af det gule hus, hvor deres ca. 80 får gik omkring på et stort indhegnet område af fjeldet.

Iført gule veste (en farve som fårene ikke er så glade for) gik vi i én lang formation op over fjeldet og begyndte i rask tempo at trave fra den ene ende af indhegningen til den anden ende. Det tog godt en time at få samlet fårene ind og det krævede også en del kræfter at få løbet efter et par undslupne får og guide dem i rigtig retning. Stemning var god og alle var i højt humør! Der blev grinet og råbt og lavet sjove fakter for at få samlet alle fårene ind. Bedstemoren havde bagt vafler, som vi spiste med flødeskum og syltetøj, mens vi stod og dampede af efter høj aktivitet. 

Derefter blev det tid til klipningen. Det blev gjort manuelt med store sakse, og var en anelse kaotisk, fordi ikke alle får var lige glade for, at skulle klippes. Jeg synes dog det blev gjort på en ordentlig måde, og forhåbentligt var det også lidt rart for fårene at komme af med de mange kilo uld de bar rundt på. Vi fik også lov at klippe, hvilket var en sjov fornemmelse. Ulden var meget blød inderst, men også ret fedtet, idet de har et særligt lag af naturligt fedt i håret der holder dem ekstra varme.

Den dag var nok den fedeste dag på vores tur, og sådan en dag man ikke lige glemmer! Det var så hyggeligt og sjovt at få lov at deltage i både fårejagt og klipning, og vi fik talt med mange søde lokale fra øen.

Vi var enige om at det var et ‘på gensyn’ til det gule hus 💛

I et tidligere indlæg skrev jeg mere om vores tur til Færøerne, læs med her.

Rejse
Tidligere indlæg
Næste indlæg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply