Feriedagbog

Siden jeg gik i 2. klasse har jeg skrevet feriedagbog, både på sommerferier, skiferier og ofte også på studieture. De er noget af det vigtigste jeg ejer, og jeg har altid passet godt på dem. Da jeg var mindre overvejede jeg tit hvilke ting fra mit værelse jeg ville prøve at redde hvis vores hus pludselig brød i brand. Jeg mindes hvordan jeg flere gange har gennemtænkt at åbne mit vindue og først kaste mine bamser ud og derefter mine feriedagbøger. Skørt med sådan nogle tanker, men jeg må ærligt indrømme, at de i dag ligger ligeså højt på listen over ting jeg ønsker at redde hvis der pludselig skulle opstå brand.

Jeg elsker at finde mine gamle feriedagbøger frem og genlæse de mange gode og sjove oplevelser jeg har haft på mine rejser rundt om i verden. Ofte klistrer jeg billetter, kort og andre små udklip ind i mine bøger. Jeg tegner også i nogle af dem, eller bruger dem til at holde regnskab over, hvem der vinder i 500 😉

Nedenfor vil jeg lige dele lidt udklip fra nogle af mine dagbøger:

Cuba 2014 – På hesteryg
Jeg er lige nu mega glad for at stå på jorden på mine egne ben! Vi har været ude at ride på heste i 5 timer og jeg var mega bange! Jeg ved ikke hvad jeg fik sagt ja til, men efter 2 gange nu at have reddet på hest, er jeg helt sikker på at det ikke lige er mig!

Afrika – Gambia 2016 – Ankomst og første indtryk
Klokken 00.30
Vi blev presset 4 mennesker ind på bagsædet og far på forsædet, for derefter at køre 30-40 min til landsbyen. Det var noget af en køretur. Først bliver vi stoppet ved en militærkontrol, hvor en afrikaner med maskinpistol lige skal tjekke at alt er OK. Pænt spookey at blive mødt sådan midt om natten i et vildt fremmed land. Derefter kører vi af den mest bumpede og ustabile vej vi nogensinde har set (værre end Cuba, som også havde huller i vejen). Det var så vanvittigt at vi ikke kunne lade være at grine lidt, selvom Ousman (som kørte bilen) havde fortalt at turen ville være en gratis omgang massage – og det skal jeg da lige love for.

Indien – Bangalore 2019 – Mine brødre og jeg i tuk tuk
…Næste gang delte vi op, og da Jeppe, Magnus og jeg sad i et lyskryds, kom der to transkønnede hen og stod på hver sin side og tiggede om penge. Det var ret tydeligt at se at de var mænd. De var godt trænede med store overarme, sminke og en lyserød kjole på. De rørte ved Jeppe og Magnus’ ben og begyndte også at drille vores chauffør. Vi prøvede at ignorere dem og håbede at det snart blev muligt at køre fremad igen. Da vi endelig begynder at køre, giver ham der står ved siden af Magnus ham en lussing! What! vi var så chokerede at vi begyndte at grine – de var virkelig klamme. Bitchslap – føj!

Læs mere om mine oplevelser i Indien her.

Peru 2019 – På vej til at bestige Rainbow Mountain.
I dag stod vi op 4.15 og blev hentet med taxi kl. 5.00. Vi kørte i omkring 2 timer og fik morgenmad på en meget kold cafe, der lå lige ud til hovedvejen i et totalt øde område. Vi frøs og gjorde mentalt klar til at skulle bestige regnbuebjergene. Omkring kl. 8.30 ankom vi til startstedet, hvorfra vi skulle gå. Den sidste halvdel af køreturen foregik på virkelig bumpede veje igennem meget primitive landsbyer, hvor de lokale rendte rundt og ordnede dagligdags ting i murbrokker og støv. Det var ret skræmmende at se. Der var seriøst koldt og der lå frost flere steder – de lokale må virkelig fryse. Imponerende at de klarer et liv der i ingenting langt oppe i bjergene.

Læs mere om mine oplevelser i Peru her.

Wow jeg er lige blevet totalt nostalgisk af at sidde og læse mine gamle feriedagbøger igen! Jeg sidder i min lejlighed i Aarhus lige nu, men jeg har på ingen måde registeret hvad der er sket her de sidste par timer. Tror jeg lige har været en tur i drømmeland 😉

Men grunden til at jeg deler dette blogindlæg med jer, er egentlig at jeg bare gerne vil anbefale at skrive feriedagbog. Det er aldrig for sent at starte, og det er simpelthen den hyggeligste måde at mindes gode oplevelser på. Derudover synes jeg også bare det er vildt hyggeligt at skrive undervejs på en ferie. Jeg slapper af når jeg skriver, og nyder at reflektere over de mange indtryk og oplevelser jeg får undervejs.

Jeg ønsker jer en rigtig god sommer 😀

DIY, Notesbøger, Rejse
Tidligere indlæg
Næste indlæg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply