Åben når… I har brug for en praktikant

Åben når… I har brug for ny energi på kontoret. Sådan lød titlen på et af de tre breve, der var en del af min fysiske praktikansøgning til Søstrene Grene. Brevene og alle tankerne om praktik fyldte en hel del tilbage i april/maj måned, men jeg har aldrig rigtig fortalt jer noget om min kreative ansøgning, eller om, at jeg er kommet så langt i min uddannelse, at tiden nærmer sig til, at vi skal i praktik. Så nu vil jeg fortælle jer lidt om tankerne bag min ansøgning.

Men først lige en kort update om nutiden… For det første, så kan jeg fortælle, at jeg skal i praktik hos Søstrene Grene her midt i oktober, og jeg glæder mig helt vildt! Det var virkelig et højt ønske jeg havde, og jeg er så glad for at det lykkedes. Det betyder, at min tid her i Haderslev er ved at være slut. Jeg har omkring 2 uger tilbage inkl en eksamen – så det bliver en travl sidste tid hernede. Det er med blandede følelser, at jeg lige om lidt flytter herfra. På den en side, så er det lidt trist, men samtidig, så glæder jeg mig helt vildt til at skulle til Aarhus og bo, og starte et nyt kapitel i mit liv.

Nu vil jeg spole tiden flere måneder tilbage, og fortælle lidt om den ansøgning jeg lavede til Søstrene Grene, for jeg er jo en meget kreativ person, og derfor lavede jeg også en ret kreativ ansøgning, hvis jeg selv skal sige det, haha ;-).

Min fysiske ansøgning bestod af tre breve, lavet med inspiration fra mine tidligere “åben når…” -breve. Hvert brev havde en titel og indeholdt forskellige ting, der passede lidt dertil.

Titlerne var:

Åben NU

Dette brev var tiltænkt som det første de skulle åbne. I dette brev havde jeg skrevet en kort hilsen, samt vedlagt et billede af mig selv.

Åben når I har brug for ny energi på kontoret

I dette brev lå mit CV og selve min praktikansøgning. Derudover havde jeg fyldt brevet med lidt hjemmelavet konfetti 😉

Åben når I vil i kontakt med mig

Her havde jeg printet billeder og tekst fra tre forskellige grafiske projekter jeg har lavet i løbet af mine to år på Skolen for Visuel Kommunikation. Derudover havde jeg broderet linket til min portfolio hjemmeside på et lille stykke papir, så de kunne tjekke flere af mine projekter på nettet.

Alle disse breve samlede jeg i et fælles brev, som jeg sendte afsted til Søstrene Grenes hovedkontor i Aarhus, og krydsede mine fingre for, at det ville nå frem til dem.

2 dage efter at jeg havde sendt brevene afsted, sendte jeg en mail med emnefeltet “Åben når I brug for en praktikant”. I denne mail vedhæftede jeg også CV og ansøgning, samt linkede til min hjemmeside, i det tilfælde, at de fysiske breve ikke skulle være nået frem til dem. I linket havde jeg lavet en side specifikt til dem, og indsat en film, som viser, hvordan jeg lavede brevene til dem – en DIY-video i total Søstrene Grene ånd med klassisk musik og æstetiske klip. Du kan se videoen nederst i dette blogindlæg.

Der gik flere uger, hvor jeg intet hørte, og jeg skrev selvfølgelig opfølgende mails, for at sikre mig, at de ikke havde overset eller glemt mig 😉 Heldigvis fik jeg til sidst svar, og blev kaldt ind til samtale. Jeg var vildt glad, for nu var døren i det mindste åben, og der var en chance for at jeg kunne komme ind!

Et par uger efter min samtale, fik jeg besked om, at de gerne ville have mig som praktikant. Jeg fik beskeden dagen før jeg rejste på sommerferie til Chile – jeg kunne ikke være gået på sommerferie, med nogen bedre følelse i maven, end den jeg havde, da jeg fik den besked! Så dejligt!

Det blev et meget langt blogindlæg, og jeg føler der er mange flere ting jeg kunne skrive, om den sidste tid i Haderslev, om praktik og uddannelse, men det gemmer jeg til et senere blogindlæg. Tak fordi du læste med og rigtig god aften!

 

Livet på Slotsgade
Tidligere indlæg
Næste indlæg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply