Hæklede vatrondeller

Jeg har længe gået med tanken om, at ville hækle mine egne vatrondeller. Både for miljøets skyld, men også fordi jeg tænkte, at de ville være rare at bruge, og et hyggeligt hækleprojekt at gå i gang med. Og hyggeligt er det bestemt at hækle de små runde rondeller. Det tager mig efterhånden ikke lang tid at hækle en, og det er nemt at have med på farten.

For et par uger siden, lagde jeg de første 7 stykker i blød i koldt vand, så de suger bedre. Siden da har jeg faktisk udskiftet mine almindelige vatrondeller, med de nye hæklede, og er så småt ved, at vænne mig helt til at bruge dem. I starten føles det selvfølgelig anderledes, at bruge dem i forhold til helt tynde og meget bløde vatrondeller. Den hæklede version kan godt føles lidt mere grov mod ansigtet, men slet ikke på en ubehagelig måde – bare anderledes. Den er især rar, når man renser hele ansigtet, da den også skrubber huden blidt, og efterlader den super blød bagefter. Jeg starter altid med at gøre rondellen fugtig, inden jeg hælder lidt rensesæbe på den, så den ikke suger det hele.

Jeg er utrolig glad for at bruge de hæklede rondeller, og føler de er mindst ligeså gode som almindelige vatrondeller. Jeg er kommet ind i en routine med, at bruge hver vatrondel 2 dage i træk, og skyller dem med varmt vand efter brug. Derefter smider jeg dem til vask, og nu har jeg snart så mange, at det passer fint med, at de bliver vasket, når jeg alligevel skal vaske tøj.

Hvis du selv har lyst til at gå i gang, får du her den opskrift jeg bruger, og ellers kan du finde mange flere versioner på google og youtube!

Opskrift:

Start med at lave en magisk ring.
Hækl 8 fastmasker i ringen og luk ringen med en kædemaske.

1. Runde
Hækl 1 puffmaske i hver fastmaske. Luk runden med en kædemaske i den første maske i omgangen.

2. Runde
Hækl 2 puffmasker i hvert mellemrum og luk runden med en kædemaske i den første maske i omgangen.

3. Runde
Hækl skiftevis 1 puffmaske i første mellemrum, derefter 2 puffmasker i andet mellemrum, 1 puffmaske osv. Luk runden med en kædemaske i den første maske i omgangen.

4. Runde
I den sidste runde hækler jeg en fastmaske i alle masker hele vejen rundt, og lukker med en kædemaske til sidst.

God hæklelyst.

DIY, Hækling
Tidligere indlæg
Næste indlæg

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Linette
  3. November 2019 at 23:20

  Hvad gør du af rondellerne, når de er våde efter brug? Lægger du dem til at tørre et sted?

 • Reply
  Juliebruun
  5. December 2019 at 15:00

  Hej Linette,
  Beklager mit sene svar, jeg har haft problemer med spam kommentarer, så din besked var fuldstændig forsvundet for mig.
  Men ja, jeg ligger dem til tørre, nogle gange hænger jeg dem over kanten på en kurv jeg har på mit badeværelse 🙂

 • Leave a Reply