Uyuni – saltørken

Efter 7 dage i Cusco fløj vi til Uyuni via La Paz. I Uyuni har de en kæmpe stor saltørken, hvor vi var på en 3 dages jeeptur. Det var simpelthen så fedt! Wow en natur. Der var så smukt og anderledes, og så kæmpe vidder at man følte hele verden lå åben foran én.

Den første dage brugte vi i saltørkenen, hvor der var hvidt salt så langt øjet rakte! For mange millioner år siden lå stedet under vand, og derfor har jorden en høj koncentration af salt. Når det regner og regnen senere fordamper, ligger alt salten tilbage. Vi fik frokost ude midt i ørkenen, det var så sejt arrangeret og en kæmpe oplevelse.

Om natten sov vi i små landsbyer vi kom forbi. Der var ingen isolering i de huse vi overnattede i, og ingen opvarmning, så der blev vanvittigt koldt om natten. Jeg har aldrig sovet så koldt, temperaturen har været omkring -5/-10 grader! Så når vi vågnede, skulle man virkelig tage sig sammen for at stå ud af sin seng og rystende kæmpe sig i nyt tøj. Men så fik vi te, og solen stod op og varmede, og så havde vi det faktisk ret rart i løbet af dagen.

De næste dage kørte vi i golde, øde landskaber omringet af smukke bjerge og fritgående lama’er og alpaka’er. Vi var forbi smukke laguner i forskellige farver, så flamingoer og boblende mudderbade, som man bestemt ikke ville ønske sig at falde i!

Hele turen var en kæmpe oplevelse, fyldt med så meget smukt natur, sjove kulturoplevelser og vilde overnatningssteder ude midt i ingenting!

Hvis du nogensinde kommer til dette område, så kan jeg virkelig anbefale at opleve Uyuni-ørkenen.

Rejse
Tidligere indlæg
Næste indlæg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply