Peru

Der er et eller andet over, at komme til helt nye kulturer og samfund, der er meget langt fra hvordan vi lever i Danmark. Jeg er vild med de rejser, hvor man næsten intet kan forestille sig på forhånd, fordi det man skal opleve er så anderledes end noget man har set før. Sådan en rejse havde min familie og jeg uden tvivl, da vi besøgte Peru og Chile i sommers.

Vi var afsted i næsten 4 uger og startede vores rejse i Cusco, i Peru. Cusco er en vildt fed by omringet af smukke bjerge, og fyldt med kultur. I gaderne vandrer der lama’er og alpaka’er rundt, og mange af de lokale går rundt i smukke farverige vævede klæder.

Byen ligger højt, omkring 3400 meter over havets overflade. Det kunne vi bestemt godt mærke, vi blev hurtigt forpustede, især når vi gik på trapper. Men det var godt, at vi boede så højt, for vi havde brug for at akklimatisere inden vi bevægede os endnu højere op i bjergene på nogle af vores ture i området. Højdesygen har vi nemlig haft problemer med før; da vi besteg Mount Fuji i Japan for et par år siden, fik flere af os det utrolig dårligt! Heldigvis gik det meget bedre denne gang.

Regnbuebjergene er noget af det vildeste vi nogensinde har set! Der var så utrolig smukt, at det slet ikke er til at beskrive. Vi gik i omkring 3 timer for at komme til toppen. Der var tynd luft og flere forpustede pauser undervejs, men omgivelserne var klart det hele værd! Da vi stod på toppen var vi 5000 meter over havets overflade, hvilket er det højeste nogle af os har været. Udsigten udover de stribede farverige bjerge og de kæmpe vidder så langt øjet rakte var et utroligt syn.

Derudover er Machu Picchu bestemt også noget af det smukkeste! Vi ville selvfølgelig gerne besøge et af de syv vidundere, men vi var bestemt ikke de eneste der havde fået den gode idé. I højsæsonen er der omkring 600-700 besøgende om dagen!!! Det er altså crazy og det kunne vi godt mærke da vi var på turen. Men trods turismen, så var det en fed oplevelse og historien om inkaerne, der byggede og boede på Machu Picchu i omkring 100 år, er ret vild.

Vi var i Cusco i 7 dage, og resten af dagene var vi på andre mindre ture, hvor vi blandt andet så saltterrasser der var bygget op af en bjergside, og var på lokalt besøg hos en kvinde der vævede de smukkeste mønstre til tæpper, bælter og punge.

Men nu vil jeg stoppe dette blogindlæg om Peru, og fortælle om Chile og en tur i Bolivias saltørken i et andet.

Rejse
Tidligere indlæg
Næste indlæg

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Carlpotek
  8. October 2019 at 10:46

  Hej Julie, utrolige billeder og interessant historie! Ønsker dig flere spændende ture 🙂

  • Reply
   Juliebruun
   15. December 2019 at 22:31

   Tusind tak! Dejligt du læste med 🙂

  Leave a Reply