En rejse til Indien

Først og fremmest vil jeg give min bror stor credit for de mange flotte billeder, jeg har delt i dette indlæg. Det er ret luksus at have en fotograf i familen, når man er så spændende steder, og gerne vil kunne se tilbage på de mange indtryk. Han deler nogle af hans billeder på instagram.

Henover jul rejste jeg sammen med min familie til Indien, for at besøge min bror, som lige nu arbejder et halvt år derude. Det var en vildt fed rejse, og et helt vildt land at opleve! Indien har ikke umiddelbart være på min liste over lande jeg gerne ville besøge, men det var oplagt at rejse derud, for at besøge min bror, og landet overraskede mig faktisk positivt. 

Nedenfor vil jeg prøve at beskrive nogle af de mest overraskende, skøre eller anderledes kulturforskelle vi oplevede i Indien.

Trafikken

Der var vanvittigt mange mennesker!! Det var helt vildt at opleve så mange mennesker på et sted, og opleve det kaos der er i trafikken og gennem gaderne. De kører efter en helt speciel teknik, der går ud på, at komme hurtigst muligt frem og ikke se sig tilbage. Der bliver dyttet flere gange i sekundet, men ikke altid på en “flyt dig” måde, men mere for at fortælle andre at “her kommer jeg – pas på”. 

I lyskryds (som der ikke findes mange af, men som der trods alt findes) holder de ikke i pæne rækker. I stedet holder de i et stort kaos, hvor alle prøver at presse sig frem og snige sig ind og ud mellem hinanden. Folk går lige som det passer dem, og sælger gerne ting direkte fra vejen. Der bliver lavet de mest sindsyge overhalinger, både indvendige og udvendige, og drejet om hjørner og flettet sammen uden at de ser sig det mindste over skuldrene. Det føles faktisk lidt som at være en del af et bilspil, og jeg tror det var godt det ikke var mig der styrede det, det var gået helt galt!

Veg / non-veg

I Indien spiser man enten vegetarian eller non-vegetarian. Og mange steder kunne man kun spise vegetarian. Det var sjovt at opleve et land, hvor vegetarretter er så normalt, at det nærmere er unormalt, at spise kød. Det var virkelig god mad de serverede og den smagte som regel virkelig godt (jeg havde dog lidt problemer når der var koriander i retten…). Jeg blev til gengæld helt vild med “Masala Dosa”, som er en rispandekage med kartoffelfyld.

I Indien drikker man sjældent alkohol, derfor var der meget få steder der serverede øl og vin, når man var på restaurant. I stedet kunne man bestille juice eller en traditionel te, som er meget sød og lidt chailatte-agtig – den drikker de utrolig mange steder.

Spisevaner

I Indien spiser man næsten kun med fingrene, men til nogle ting bruger man dog også en ske – kniv og gaffel bliver aldrig brugt. Man hilser med højre hånd og spiser også med højre hånd.  Venstre hånd bliver nemlig brugt til noget helt andet, som man helst ikke vil blande sammen med det højrehånd bruges til… Hvilket leder til næste kulturforskel:

Toiletkulturen

På toiletterne findes der ikke toiletpapir, men derimod en spuler med vand, som man sammen med venstre hånd skal bruge til at rense numsen med efter toiletbesøg… Flere toiletter er selvfølgelig også et hul i jorden, og mange steder kan man ikke rulle op, derfor står der ofte en spand med vand ved siden af, hvorfra man med en mindre skål hælder vand over i toilettet, for på den måde at “skylle ud”. Lad os bare sige det sådan, at det altid var en oplevelse at gå op toilettet.

Affald

Affald i gaderne er en kæmpe stor del af gadebilledet, og det er svært at beskrive hvor slemt det er, for det er virkelig voldsomt! Vi så næsten ingen skraldespande når vi var ude, så det var virkelig svært at komme af med sit affald, og derfor smider folk det over det hele. 

Når vi kørte fra sted til sted, kom vi ofte forbi store områder FYLDT med affald, som var det lossepladser, bare uden nogen form for sortering, og direkte ud til vejene. Ofte så vi køer vade rundt i affaldet, og spise ting derfra. Det er skræmmende at det er sådan over det hele. 

Uber og Ola

Vi brugte Uber og Ola konstant, når vi skulle fra sted til sted. Det er seriøst et genialt system!! Det var nemt fordi min bror har et indisk nummer mens han arbejder derude, så hvis vi skulle bruge en bil, kunne han søge efter én og efter få minutter kunne den holde klar til at samle os op. 

Dejligt at du læste med så langt, måske du er blevet lidt klogere på Indien 😉 Der er også et indlæg på vej om vores deltagelse i et indisk bryllup, det var nemlig også noget af en oplevelse!

Fortsat god aften til dig 🙂

Rejse
Tidligere indlæg
Næste indlæg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply