Malta & Gozo (part 2)

Malta part 2 – I får lige lidt flere tips og tricks til Malta. Som sagt havde vi 5 dage på øen Gozo (læs tidligere blogindlæg) hvilket vi var vildt glade for. Den ø kan kun anbefales, hvis man har planer om at tage til Malta. Vi tog blandt andet lidt nord på øen, og var ude og se deres saltkar, som de er ret kendte for. Det var så smukt i lyset fra solnedgangen, og temperaturen var helt perfekt, samtidig med at vi havde hele området for os selv. Disse “Salt Pans” lå tæt ved stranden Xwejni Bay Beach, som vi tog bussen ud til. Generelt fungerer Maltas bussystem utrolig godt, og det er nemt at komme rundt i landet. Man kan bl.a. købe et 7 dages transportkort, som gælder til alle deres busser, som man let kan komme rundt i hele landet med – det kort koster omkring 150 kr.

Vi valgte også at tage til “The blue lagoon” selvom vi næsten var blevet skræmt væk ved at læse anmeldelserne på tripadviser. Det var faktisk ikke en underdrivelse hvad folk havde skrevet på tripadviser – der var helt ufatteligt mange mennesker på stedet da vi ankom, og vi syntes det var pænt uoverskueligt, at finde en plads på klipperne blandt de tusindvis af andre turister. Derfor valgte vi at udforske den lille ø en smule, og valgte at gå højre om øen, og om til et sted der hedder “Crystal Lagoon”. Det var en rigtig god beslutning, og vi fandt et super badested, med få mennesker og mulighed for klippeudspring. Der var ingen strand, men det havde vi oplevet så mange andre steder, til gengæld var der gode snorkelmuligheder og god underholdning i forhold til at se folk springe ud fra klipperne 😉

De sidste dage rejste vi helt ned sydøst på Malta, og boede tæt ved byen Marsaxlokk. Herfra tog vi en dag til deres gamle hovedstad Mdina og gik også rundt i området Rabat.  Det var to meget fine og historiske byer, fyldt med kirker og smukke bygninger.

I Marsaxlokk er de meget kendt for deres farverige fiskerbåde, og de var ligeså smukke og farverige, som vi havde læst om i guidebøgerne, så det var klart et besøg værd!

Jeg får helt lyst til at tage tilbage 🙂

Rejse
Tidligere indlæg
Næste indlæg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply