En anderledes julekalender

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 preset

Lidt i forlængelse af mit tidligere indlæg “Ideér til pakkekalenderen“, vil jeg også lige komme med et par idéer til en anderledes julekalender. For et par år siden købte jeg nemlig “julekalenderbogen”, som er fyldt med gode og kreative julekalendere.

Nedenfor vil jeg lige kort forklare nogle af dem:

Breve som gave
Lav en julekalender med 24 breve fra personer, som personen du giver julekalenderen til, holder af. Det er sådan en sød idé synes jeg! Det kræver dog lidt forberedelse, da man på forhånd skal have skrevet eller ringet til de personer, man gerne vil have skriver et brev til kalenderen. Man kunne evt. nøjes med 12 breve, så man får et brev hver anden dag i december. En utrolig personlig julekalender!

Ensfarvede gaver
Køb alle gaver i en bestemt farve – se fx om du kan finde gaver som alle er i de blå nuancer. Denne kalender giver en sjov effekt, hvis man lader gaverne stå samlet undervejs som de bliver pakket ud.

Øl-kalender
Hvis du ligesom mig har svært ved at finde på gaver til din far/farfar/kæreste, så kunne det måske være en idé med en julekalender kun med øl! For et par år siden gav jeg min farfar en kalender kun med øl i – og den blev han glad for 🙂 Jeg havde købt forskellige øl – både almindelige og special øl, og rundt om hver flaske havde jeg hængt et lille papskilt med et nummer på, samt en lille hilsen man kunne læse sammen med øllen.
– denne kalender kan laves med flere forskellige typer af madvarer fx. krydderier, slik eller te.

En kalender som bliver til en skør juledekoration
Find 24 ting som kan indgå i en juledekoration – fx. Farvet snor, små figurer, stearinlys, glimmerperler, julekugler, grankogler mm. (se evt ovenstående billede fra julekalenderbogen.)
Sørg for at give pakkerne et nummer, så kan du være med til at styre at man i de første pakker fx får et dekorationsfad og et julelys. Hver dag kommer der lidt ekstra til dekorationen, og i nogle af pakkerne kan man jo lægge lidt spiseligt ved 🙂

Kunne I mon finde på at lave en af ovenstående? Eller holder I jer til den traditionelle, eller har I en helt tredje god idé? 😉

Gaveidé, Jul
Tidligere indlæg
Næste indlæg

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Grankogler i papir | frkfingernem
    6. November 2017 at 22:56

    […] også. Hvert år prøver jeg faktisk på at være i god tid – især de år hvor jeg har lavet kreative julekalendere, men jeg ender af en eller anden grund altid med at få travlt til sidst! Kender I det? ? I […]

  • Leave a Reply