Unikt skrivebord ud af europa palle

img_0414img_0420

img_0678img_0677img_0692
Som jeg nævnte i mit sidste indlæg, så gik jeg i sommerferien med tanker om nye hylder og nyt skrivebord. Normalt er jeg ikke så hurtig til at få udført mine idéer i virkeligheden, men denne gang er det lykkedes for mig både at få hængt fine hylder op og derudover at få bygget mig mit eget personlige skrivebord! (Det har måske lidt at gøre med, at jeg har sabbatår og dermed lidt mere fritid end normalt… Men det handler også om prioritering 🙂 )

Ligesom med træhylderne, havde jeg lidt svært ved, at finde et bord jeg gad have… Så ret hurtigt blev jeg enig med mig selv om, at jeg ville prøve at lave bordpladen selv (‘selv’ som i ‘med hjælp fra min far’ 😉 ).
I Silvan fandt jeg ud af, at det er muligt at købe en europa palle for 160 kr. Billigt for en skrivebordsplade! Så jeg gik sammen med min far og min veninde på jagt i Silvans palle-lager efter den helt rigtige palle. Den måtte gerne se slidt ud, men den skulle også helst kunne holde til at blive skilt ad, og se nogenlunde pæn ud uden for mange sprækker og revner.

Pallen blev udvalgt og næste skridt var at få den skilt ad, så brædderne kunne sættes sammen til en plade. Det var næsten det mest besværlige ved hele projektet… Men med hjælp fra far og lillebror + diverse redskaber, fik vi brækket den fra hinanden uden at lave særlig mange skader på træet.

Derefter gik jeg i gang med at slibe træstykkerne med en rystepudser (følte mig virkelig som en handywoman lige der! 😉 se evt. billeder ovenfor).

Nu var alt næsten klart. Vi savede et par af brædderne fra pallen til, som kunne bruges som bundbrædder til at holde bordet sammen, og skruede derefter det hele sammen (se evt. billeder ovenfor).
Pladen sleb jeg en sidste gang, og sørgede for at kanterne også blev nogenlunde rare at røre ved.

Bordbenene har jeg købt i Ikea til 50 kr. stykket, så alt i alt har jeg fået mig et virkelig billigt og utrolig unikt skrivebord.
Er VILDT glad for resultatet!! Og en smule stolt af hele projektet 😀

Jeg kan sagtens anbefale at gå i gang med et projekt som dette. Havde faktisk regnet med, at jeg ville tænke, at det var et ALT for besværligt projekt, som jeg ikke kunne finde på at gøre igen foreløbigt, men sådan tænker jeg slet ikke.
Brug et par dage og lav lidt ad gangen, så kan du hurtigt få fikset dig et nyt retro skrivebord! 🙂 Og spørg endelig hvis I har spørgsmål til det 🙂

Håber det har givet Jer ny inspiration og mod til at kaste Jer over et lidt større projekt!

DIY, Indretning
Tidligere indlæg
Næste indlæg

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Mathilde
  13. August 2017 at 16:23

  Så fedt!! Har også selv fået lavet et der minder om, dig med lidt hjælp fra mændene i huset. Resultatet er belevt så godt, kan stærkt anbefales!

  • Reply
   juliebruun08
   15. August 2017 at 6:05

   Fedt at høre! Jeg er glad for du kunne bruge idéen og selv har fået lavet et fedt bord 🙂 Er virkelig også vild med det rustikke look bordet får af Palle-træ ??

  Leave a Reply